dissabte, 18 de maig del 2019

VINCENT VAN GOGH I LA NATURA

No descobreixo res de nou si dic que el pintor neerlandès Vincent Van Gogh va ser un gran enamorat de la naturalesa. Les seves millors obres ho fan palès: pintures de paisatges, de camps de blat, arbres, plantes, flors... Això si! tot inspirat en el seu estat d'ànim. Com feien gairebé tots els pintors de la seva època.
Aprofitant la exposició itinerant "Meet VincentVan Gogh"  a Barcelona, vaig anar amb la intenció de fotografiar alguns dels seus quadres inspirats en la natura i recreats en pantalles i panells de grans dimensions. Això m'ha ocasionat algun petit problema: que alguna imatge surti una mica retallada! En fi, hi deixo un petit recull desitjant que us agradi.
"Ametller en flor"
"Paisatge amb blat verd"
"La collita"
"Bosc d'oliveres"
"Figures en el bosc"
"Camp de blat amb corbs"
"La nit estelada"
"Lliris"
"Camp de blat sota un cel tempestuós"
"S'ha de seguir sempre caminant i estimant la natura. Aquesta és l'única manera d'aprendre... Els pintors s'estimen i entenen la natura i ens ensenyen a veure.
Fragment d'una carta de Van Gogh dirigida al seu germà Theo,1874
                                                                 

8 comentaris:

  1. Hola Rael, l'obra de Van Gogh m'agrada, és plena de llum, de color, de vida s'enten que estimés la natura.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Unes obres plenes de colors, com bon impressionista que era, inspirades en les seves vivències! Gràcies Montse, salutacions!!

    ResponElimina
  3. Si en Vincent aixequés el cap, crec que li agradaria molt l'exposició.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De ben segur fliparia en colors, mai millor dit!

      Elimina
  4. M'encanta la pintura impressionista perquè també m'agrada molt la natura i n'has fet una tria molt guapa dels seus quadres...No sabia que als museus es podés fer fotos, però t'han sortit ben boniques!
    Bon vespre, Rafel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amant de la natura i dels colors ben vius. Malauradament la seves obres van ser reconegudes després de la seva mort. Feliç setmana Roser!

      Elimina
  5. Quin geni! I pensar que no li van reconèixer fins després de mort... Els que fotografieu la natura també sabeu veure-he, Rafel. Jo me n'adono quan faig fotos, que hi tinc poca traça. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un geni poc valorat en el seu temps, si Van Gogh aixeques el cap no s'ho creuria! Gràcies Teresa!

      Elimina