dissabte, 4 de maig del 2019

NARCÍS DE MUNTANYA

 Aquesta planta alpina i amb flor de color groga la vaig trobar a gairebé 2000 metres d'altura a prop del refugi Borda de Sorteny
(Vall del Sorteny, Andorra). Cal dir que hi era present en
abundància i envoltada de neu, resistint la nevada de la nit   anterior...Planta bulbosa i atrevida pel color de la seva flor que es deixa veure entre rocs muntanyosos. 
Refugi Borda de Sorteny 1965 metres d'alçada

12 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies Montse, en principi jo anava buscant la grandalla, però no va ser possible i m'he tingut que conformar amb aquest narcís de muntanya molt semblant!

      Elimina
  2. Una flor que és una petita delícia...Em fas una mica d'enveja( sana) quan t'imagino per aquestes muntanyes, contemplant els paisatges i saltironejant com un cabirol, mentre observes flors i animalons!!!
    Petonets, Rafel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de saltironejant com un cabirol, home! Un ja té una edat...ha,ha! Tu que em coneixes ja saps que m'agrada caminar i pujar camins, sobretot gaudir de l'aire lliure de muntanya i la seva flora i fauna! Una abraçada!

      Elimina
  3. Preciós... aquest narcís.

    Ara, ara, ara ve el temps de la grandalla, habitualment les Valls d'Andorra en queden ben cobertes, gran part del mes de maig. Hi hauràs de tornar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert que jo diria, si no recordo malament, que els andorrans en diuen grandalles indistintament, les blanques i les grogues.

      Elimina
    2. Tot això és casa, per a mi. En aquesta borda, quan no estava ni arreglada com a refugi, deu fer quasi 50 anys, hi havíem dormit més d'un cop.

      Elimina
    3. La grandalla (flor nacional d'Andorra) té la floració més llarga que el narcís, com tu dius tindré que tornar, a veure si tinc més sort. Caram! El que expliques sobre el refugi és força interessant, 50 anys enrere hauria de ser tota una aventura pujar-hi! Salut Carme.

      Elimina
  4. Molt bonic el narcís. M'hi fixaré a veure si algun dia en veig.
    I si veig una grandalla, serà el goig complet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fins juny encara podem trobar la grandalla a les nostres muntanyes, això si, hem de pujar una mica, sinó no les trobarem. Gràcies Xavier per passar-te!

      Elimina
  5. Molt bona foto de la Grandalla, una flor silvestre i de cultiu, a casa en tinc per tot-arreu, es preciosa. Salut company.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep que tal estàs? Si aquest narcís floreix per aquest temps i vesteix de groc les muntanyes del Pirineu! Merci per passar-te amic!

      Elimina